This is alternative content.

Najít restauraci > Podle regionu
CZ
Přihlásit | Registrace | Zapomněli jste heslo?

Restaurace podle regionu

Pardubický kraj Jižní Morava Vysočina Zlínský kraj a Beskydy Olomoucký kraj Praha a okolí
   |      |      |      |      |      |  

Bílek

 
Bílek 53
Bílek  583 01
T: +420 569 435 785
E: info@penzion-bilek.cz
W: http://www.penzion-bilek.cz
Region: Vysočina
Kmotrem penzionu ležícího v romantické krajině údolí řeky Doubravky je akademický malíř a grafik Oldřich Kulhánek.
Pension Bílek, Restaurace, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíPension Bílek, Bar, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíPension Bílek, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • filet z kapra s opečenou slaninou a cibulí
  • marinované vepřové koleno na hluchavkách s bochníkem chleba (na objednávku)
  • každý den čerstvé domácí buchty
  • káva z místní pražírny Frolík

Café bar Holiday

 
Smila Osovského 14
Třebíč  674 01
T: +420 568 875 875
E: info@cafebarholiday.cz
W: http://www.cafebarholiday.cz
Region: Vysočina
Zázraky chutí – tak se prezentuje tento stylový podnik s nabídkou domácí „babiččiny“ kuchyně a vybraných moravských vín.
Café bar Holiday, Interiér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíCafé bar Holiday, Interiér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíCafé bar Holiday, Interiér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • vepřové medailonky s hříbky, zelím a domácími špekovými knedlíky
  • pečené vepřové koleno na medu
  • husí játra na cibulce s čerstvým chlebem
  • pečené myši (brambory s podmáslím)

Gustav Mahler

 
Křížová 4
Jihlava  586 01
T: +420 567 564 400-9
E: recepce@hotelgmahler.cz
W: http://www.hotelgmahler.cz
Region: Vysočina
V samotném srdci Jihlavy se minulost setkává se současností – moderní hotel je postaven v historických budovách bývalého dominikánského kláštera.
Hotel Gustav Mahler, domácí roládka na ovocném pyré. Ochutnejte Vysočinu, Stezky dědictví.Hotel Gustav Mahler, gratinovaná kuřecí prsíčka se špenátem a kozím sýrem. Ochutnejte Vysočinu, Stezky dědictví.Hotel Gustav Mahler, domácí horácká houbová polévka, zadělávané hříbky, lišky a žampiony s kapkou smetanového zákysu a petrželkou. Ochutnejte Vysočinu - Stezky dědictví.
SPECIALITY
  • domácí horácká houbová polévka (zadělávané hříbky, lišky a žampiony na smetaně, se slzičkou smetanového zákysu a petrželkou
  • dušená králičí kýta na červeném víně, podávaná na grilované rustikální zelenině s lehkou vinnou omáčkou
  • konfitované kachní stehýnko podávané s červeným povidlovým zelím, s domácími špekovými knedlíky a smaženou cibulkou
  • domácí piškotová roládka na ovocném pyré

Hajčman

 
Strojírenská 372
Žďár nad Sázavou  591 01
T: +420 566 625 208
E: info@hotelh.cz
W: http://www.hotelhajcman.cz/
Region: Vysočina
Hotel byl postaven již roku 1908 a nedávno celkově zrekonstruován. Denně se vaří polední menu s typicky českými i regionálními specialitami.
Hotel Hajčman, Exteriér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • svratecký guláš (minutkový guláš z hovězího masa s bramboráčky)
  • svíčková na smetaně
  • moravský vrabec se zelím a knedlíkem

Hamerská krčma Jonáš

 
Svobodné Hamry 4
Svobodné Hamry  539 01
T: 469625453, 725405323
E: info@hamerskakrcma.cz
W: http://www.hamerskakrcma.cz
Region: Vysočina
Hamerská krčma je jednou z nejstarších dochovaných hospod nejen v Čechách,proto je krčma i kulturní památkou České republiky.
Pension Jonáš, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíPension Jonáš, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíPension Jonáš, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • Staročeský kaldoun
  • Jehněčí kolínko na česneku se špenátem, šťouchaný brambor.
  • Halušky se špenátem a smetanou
  • Šišky s mákem sypané perníkem,
  • Pečená hovězí a vepřová žebra

Hotel Farma

 
Služátky 25
Služátky  393 01
T: +420 565 327 127
E: hotel@hotel-farma.cz
W: http://www.hotel-farma.cz
Region: Vysočina
Rodinná farma a restaurace se soustřeďuje vedle tradiční české a moravské kuchyně především na nabídku jídel z ryb vlastní produkce.
Hotel FarmaMotel Farma, kližka s bramborovou kaší.  Ochutnejte Vysočinu. Stezky dědictvíHotel Farma
SPECIALITY
  • kapr po mlynářsku (od velikonoc do vánoc)
  • svíčková na smetaně
  • pikantní králičí nudličky
  • hovězí guláš s knedlíkem

Jelínkova vila

 
Třebíčská 342/10
Velké Meziříčí  594 01
T: 566 502 205
E: hotel@jelinkovavila.cz
W: www.jelinkovavila.cz
Region: Vysočina
Nefiltrované a nepasterizované pivo Harrach oceněné Českou pivní pečetí a cenou minipivovar roku.
Jelinkova Vila, Stezky dedictviJelinkova Vila, Stezky dedictvi
SPECIALITY
  • Úhoř dle čapíka Miloše
  • Česnečka z Vysočiny podávaná v bochníčku
  • speciality z čerstvých sladkovodních ryb

Klokočí

 
Kadov 79
Kadov  592 03
T: +420 561 110 584
E: pension@pension-klokoci.cz
W: www.pension-klokoci.cz
Region: Vysočina
Nově postavený stylový pension v tradiční vsi s roubenkami, který svou polohou nedaleko Jimramova i Nového Města n.
Klokočí, Exteriér,Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíKlokočí, Interiér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíKlokočí, Kachna na zázvoru s majoránkou, červeným zelím s jablky a vlašskými ořechy, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • kachna na zázvoru s majoránkou, červené zelí s jablky a vlašskými jádry, bramborové nočky
  • domácí široké nudle s kuřecím masem, listovým špenátem, smetanou a sýrem
  • tradiční šišky s mákem, cukrem a máslem
  • smažený řízek z vepřové pečeně se salátem z brambor a nakládané zeleniny
  • horká slivovice s medem

Maršovská rychta

 
Maršovice 1
Maršovice  592 31
T: +420 566 615 530
E: hotel@marsovskarychta.cz
W: www.marsovskarychta.cz
Region: Vysočina
Restaurace se nachází ve stovky let starém stavení – podle písemné zprávy vrchnost v roce 1587 ukládá majitelům rychty "vypraviti vrchnosti koně a pacholka hodného ve zbroji, když je tažení ze země, a vychovávati vždy z malého telete, jež si vrchnost dodá, až do zrostu velkého vola".
Maršovská rychta, Interiér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíMaršovská rychta, Exteriér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • tradiční maršovská cibulačka
  • cmunda
  • krkovička v gulášové šťávě s cibulí, fazolemi, kysaným zelím a smetanou
  • pstruh na másle se smetanovou omáčkou a žampiony

Milovská restaurace

 
Sněžné - Milovy 8
Svratka  592 02
T: 566 585 541, 566 585 444
E: provoz@9skal.oreahotels.cz
W: http://www.orea.cz/milovskarestaurace
Region: Vysočina
Milovská restaurace leží na břehu Milovského rybníka v blízkosti Malínské skály. Gastronomický zážitek umocní nádherný výhled na rybník.
Milovská restaurace, Večerní posezení, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíMilovská restaurace, exteriér v zimě, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíMilovská restaurace, Interiér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • Kachní prsa pečená s brusinkovou redukcí s červeným vínem podávané s restovanými bramborovými plátky s pórkem
  • Vepřová panenka na ragů z lesních hub s domácími širokými nudlemi
  • Domácí vanilkové knedlíčky plněné borůvkami a čokoládou, přelité máslem, sypané cukrem

Myslivecká restaurace Hubertka

 
Jihlavská 2288/5
Žďár nad Sázavou  591 02
T: +420 566 631 233
E: ing.radek@drevozavod.cz
W: http://www.drevozavod.cz/showpage.php?name=hubert
Region: Vysočina
Celoroční nabídka zvěřiny, v zimě také zabíjačkové speciality, jsou hlavním lákadlem myslivecké restaurace Hubert.
Myslivecká restaurace Hubertka, Interiér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíMyslivecká restaurace Hubertka, Interiér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • kančí na houbách
  • kachna na slanině
  • králík po staročesku

Na Statku

 
Bítešská 13
Náměšť nad Oslavou  675 71
T: +420 568 623 408
E: restaurace@oslavan.cz
W: http://www.restauracenastatku.eu
Region: Vysočina
Restaurace byla vybudovaná v bývalé zemědělské usedlosti. V její nabídce naleznete kromě pokrmů využívajících tradičních ingrediencí také moravská vína.
Na Statku, Pečená medová žebírka s pikantní oblohou, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíNa Statku, Interiér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • vepřová panenka se švestkovou omáčkou
  • pečená medová žebírka s pikantní oblohou
  • bramborové noky s houbovou omáčkou
  • vepřová krkovice na rozmarýnu s česnekem

Sport-V-hotel

 
Náměstí 8. května 219
Hrotovice  675 55
T: +420 568 860 013-5
E: hotel@vstav.cz
W: http://www.hotel-hrotovice.cz/
Region: Vysočina
Moderní hotel zaměřený na relaxaci a sport, svou nabídkou uspokojí nejenom zájemce o tenis nebo plavání, ale také milovníky vybraných jídel.
Sport-V-hotel, Pečená kachní prsíčka s brusinkovou omáčkou a máslovými noky, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíSport-V-hotel, Pstruh v slaninovém kabátku, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíSport-V-hotel, Vepřová krkovice s růžičkovou kapustou a bramborovým knedlíkem, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • pečená kachní prsa s brusinkovou omáčkou a máslovými noky
  • vepřová medialonky s karotkou,smetanovou omáčkou a bramborovými plackami
  • Candát s nakládanými houbami,plátky česneku,s anglickou slaninou,vařené brambory

Svratka

 
Na Vyhlídce 41
Svratka  592 02
T: +420 566 662 611
E: info@hotel-svratka.cz
W: www.hotel-svratka.cz
Region: Vysočina
Hotel Svratka se soustřeďuje vedle rodinné dovolené také na kongresy a golf, zdejší klub byl založen v roce 1932.
Svratka, Exteriér, Ochutnejte Česko, Stezky dědictvíSvratka, Zahrada, Ochutnejte Česko, Stezky dědictví
SPECIALITY
  • kuře po starohorácku s bramborovo houbovou nádivkou
  • kuře po staročesku: kuřecí prsa se švestkami a strouhaným perníkem
  • šulánky s mákem
  • horačka: vepřové maso, hrách, brambory

Tisůvka

 
Cikháj 51
Cikháj  591 02
T: +420 566 659 007
E: info@restauracetisuvka.cz
W: http://www.restauracetisuvka.cz/
Region: Vysočina
Rodinný podnik, jehož majitelé si zakládají na domácí kuchyni, pěstují vlastní bylinky a koření, které používají do nabízených jídel.
Tisůvka; babiččin trhanec; Ochutnejte Česko; Stezky dědictvíTisůvka; kotleta se švestkami; Ochutnejte Česko; Stezky dědictvíTisůvka; Kachna se zelím a bramborovými noky; Ochutnejte Česko; Stezky dědictví
SPECIALITY
  • babiččin trhanec (druh palačinky)
  • kotleta se švestkami
  • kachna se zelím a bramborovými noky

Tradiční hostinec Vříšť

 
Vříšť 2
Vříšť  592 03
T: +420 566 520 011
E: rezervace@vrist-hostinec.cz
W: http://www.vrist-hostinec.cz
Region: Vysočina
Útulný stylový hostinec s rodinnou atmosférou navazuje na pohostinství z roku 1934. V nabídce jídel, zejména salátů a omáček, je kladen důraz na použití místních surovin.
Tradiční hostinec Vříšť; Interiér; Ochutnejte Česko; Stezky dědictvíTradiční hostinec Vříšť; Interiér; Ochutnejte Česko; Stezky dědictví
SPECIALITY
  • pravé telecí řízečky s bramborovým salátem
  • uzená krkovička, šťouchané brambory a povidlovou omáčkou
  • vepřová panenka grilovaná zapékaná s maršovským sýrem
  • bramborák s kořeněnou tvarohovou pěnou
  • bezinková limonáda

U Hraběnky

 
Slavatovská 96
Telč  588 56
T: +420 567 578 551
E: info@hotel-uhrabenky.cz
W: http://www.hotel-uhrabenky.cz
Region: Vysočina
Dnešní hotel, nacházející se v domě ze 17. století, sloužil kdysi jako sídlo správce panských lesů a i nyní je zařízen v duchu šlechtických hodovních síní.
U Hraběnky; Interiér s černou kuchyní; Ochutnejte Česko; Stezky dědictvíU Hraběnky; Exteriér; Ochutnejte Česko; Stezky dědictví
SPECIALITY
  • svíčková na smetaně
  • pečené kachní stehno se zelím a různými druhy knedlíků
  • pečená žebírka
  • tradiční limonáda ZON

U Raušů

 
Masarykovo náměstí 13
Velká Bíteš  595 01
T: +420 566 531 461
E: urausu@urausu.cz
W: http://www.urausu.cz
Region: Vysočina
Rodinný hotel a restaurace U Raušů s mnohaletou tradicí. Specialitou této vyhlášené restaurace jsou především silné polévky, tradiční česká a moravská kuchyně je k dispozici po celý den.
U Raušů; Interiér; Ochutnejte Česko; Stezky dědictví
SPECIALITY
  • dršťková s čerstvým pečivem
  • česnečka s kroupami
  • bítešská bramboračka v chlebu
  • tradiční hotovky (guláš, svíčková, vepřové výpečky se zelím, aj.)
  • tradiční limonáda ZON

Vivaldi

 
Rančířov 1
Rančířov  586 01
T: +420 567 109 711
E: recepce@hotelvivaldi.cz
W: http://www.hotelvivaldi.cz/
Region: Vysočina
Kvalitní stylový hotel s restaurací byl vybudován v barokní budově bývalé fary, jež byla doplněna moderní přístavbou, skrývající mj.
Hotel Vivaldi; Exteriér; Ochutnejte Česko; Stezky dědictvíHotel Vivaldi; Exteriér; Ochutnejte Česko; Stezky dědictvíHotel Vivaldi; Pečená staročeská kachna s bílým a červeným zelím, špekové a bramborové knedlíky; Ochutnejte Česko; Stezky dědictví
SPECIALITY
  • hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky
  • liškový krém (polévka)
  • Pečené kachní stehýnko, červene zelí, špekové a bramborové knedlíky
  • domácí svíčková s brusinkami
 
 
HOME
Sponzori

Copyright © 2010 Heritage Trails. Všechna práva vyhrazena.   |   Powered by FlexiWeb

heritage trails