Přihlásit | Registrace | Zapomněli jste heslo?

 Gastronomické novinky a akce

STEZKY DĚDICTVÍ SE MĚNÍ

Je zde to, co přijít muselo - změna. Stezky dědictví se napříště budou věnovat především gastronomickým akcím. Těm restauracím, které to s námi vydržely až dosud, děkujeme.

SLAVNOSTI MORAVSKÉHO UZENÉHO 2017

Proběhnou ve dnech 4. a 5. března 2017 na hradě Veveří v Brně. Akce má svůj samostatný web na www.moravskeuzene.cz















 









 







 








 




P

Slavnosti chřestu se blíží, zjistěte co se bude vařit na náměsti v degustační zóně

Celý program včetně menu restaurací najdete na webové stránce www.slavnostichrestu.cz.

Soutěžte se Slavnostmi chřestu o volné vstupenky na Slavnosti chřestu v Ivančících

Až do 17.5.2012 ,ůžete soutěžit o volné vstupenky na Slavnosti chřestu v Ivančících.

Ochutnejte chřestové speciality v celé ČR

Dne 12.5.2012 odstartoval největší chřestový festival. Ochutnejte chřestové speciality ve svém městě

V pátek 11.5. v 18. 00 nalaďte rádio Petrov

Večerní magazín věnovala redaktorka Magda Recmaniková chřestu a povídala si s Vítem Karasem, což je největší znalec šparglu v republice.http://www.radiopetrov.com

Chřestový recept od Romana Pauluse

Chřest s mušlemi svatého Jakuba v papilotě  . Buď u vás doma nebo na Slavnostech!

Poslední šance na vstupenky zdarma do Ivančic na Slavnosti chřestu

Prodloužili jsme soutěž a ještě přidali pár vstupenek! Tak to zkuste!  http://www.stezky-dedictvi.cz/soutez/  

Online prodej vstupenek na Slavnosti chřestu v Ivančicích zahájen

Zahájili jsme prodej vstupenek na sobotu 19. a neděli 20.5. do Ivančici. Jenom vstupenky z webového prodeje obsahují degustační tolary! 

Soutěžíme o vstupenky na Slavnosti chřestu

Využijte poslední šanci získat vstupenky zdarma na největší chřestovou akci v ČR a soutěžte s námi. Soutěž trvá do 17.května 2012. Ze soutěžících vylosujeme ještě dalších deset výherců

První vydání tištěného průvodce 2012

Vydali jsme první letošní vydání Průvodce regionální gastronomií. Vzhledem k tomu, že se nám hlásí nejenom restaurace, ale i producenti regionálních specialit, připravujeme další - širší, obsažnější - vydání v průběhu roku 2012. Bezplatně si je můžete stáhnout z odkazu na homepage www.stezky-dedictvi.cz dole v podobě pdf.

Slavnosti chřestu 2012

Příprava na 18. Slavnosti chřestu jsou v plném proudu. Chřestový festival bude probíhat od 12. do 31.5. 2012 ve 20 restauracích 8 měst, Slavnosti v Ivančicích se budou konat 18.- 20.5. 2012. Více ZDE

Stezky dědictví na veletrhu Holiday World

Přijďte nás navštívit na veletrh Holiday World do Prahy na náš stánek v rámci prezentace Czechtourismu.

Stezky dědictví na veletrhu Regiontour

Přijedte nás navštívit na náš stánek, který je v pavilonu P pod křídly CzechTourism.

Nové restaurace v roce 2012

V roce 2012 představujeme na našem facebooku každý týden jednu z nových restaurací Stezek dědictví.

Jaroslav Sapík  ambasadorem Stezek dědictví

S hrdostí sdělujeme, že nabídku být ambasadorem Stezek dědictví přijal pan Jaroslav Sapík, "guru" české a moravské gastronomie, majitel restaurace U koně v Klokočné, předseda Československého svazu kuchařů.  

Svatomartinská husa se Stezkami dědictví

Ochutnejte Svatomartinskou husu v restauracích oceněných Stezkami dědictví

Více info zde

Stezky dědictví vyráží do dalších krajů v ČR

Listopad je ve znamení certifikace nových restaurací v Olomouckém, Zlínském a Hradeckém kraji. Již brzy budeme informovat o nových certifikovaných podnicích.

Stezky dědictví partnerem Foodparade

Stezky dědictví zvou na gastronomickou akci Foodparade, festival, který Vám bude chutnat. Foodparade přináší lidem radost ze společného setkání a zážitku ze skvělého jídla. Představí známé pražské restaurace a jejich šéfkuchaře, kteří připraví své nejlepší speciality. Ochutnáte výborná vína, lahodnou kávu, dobré pivo, exotické koktejly a delikatesy z celého světa.

Stezky dědictví na kontrole

Stezky dědictví vyjíždí na kontrolu podniků zařazených v projektu a na nábor podniků nových . Potkat se s námi můžete ve všech regionech České republiky.

Noví ambasadoři Stezek dědictví

Novými velvyslanci Stezek dědictví se staly významné osobnosti z oboru regionální gastronomie, šéfkuchař restaurace [mju:z] Vilém Harašta a moravský sommeliér Libor Nazarčuk. Děkujeme za podporu.  

Udržitelnost pro kvalifikované pracovníky v gastronomii

V říjnu 2010 zahájil německý Institut equalita nový projekt partnerství v rámci programu EU Leonardo da Vinci. Cílem je ve spolupráci s evropskými vzdělávacími institucemi, odbornými poradci a odborníky z gastronomie a cestovního ruchu vytvořit koncepci zavádění prvků trvalé udržitelnosti jako osobní klíčové dovednosti do formálního vzdělávání kuchařů. Spoluprací mezi evropskými institucemi odborného vzdělávání, gastronomie, cestovního ruchu a veřejného stravování bude zahájen a podporován proces vývoje vzdělávacích modulů a klíčových kompetencí v oblasti trvalé udržitelnosti.

Celý článek zde

Děkujeme všem restauracím, vinařům, producentům i všem našim partnerům

za to, že při přípravě Slavností i během nich se sebe vydali to nejlepší a připravili návštěvníkům skvělý zážitek.Těšíme se na splupráci i v dalším ročníku.

Představujeme nové vydání úspěšného průvodce restauracemi,

 v nichž můžete ochutnat to nejlepší z tradičních a lidových Jídel jižní moravy a Vysočiny. Projekt Stezky dědictví si klade za cíl zprostředkovat domácím i zahraničním návštěvníkům ty nejlepší zážitky z naší regionální gastronomie, to nejlepší z našeho gastronomického dědictví. Stezky dědictví představují restaurace, jež mají v nabídce regionální speciality, ať už se jedná o jídla lidová, o jídla z měšťanské kuchyně, jídla ovlivněná tradicemi sousedních národů nebo moderní kreace s využitím tradičních surovin. Své místo zde také mají jídla považovaná za národní klenoty, mezi něž patří svíčková nebo pečeně, zelí a knedlík. A pochopitelně výtečné nápoje s domácí produkce, ať už jde o nápoje nealkoholické, nebo pivo a víno, ale lze najít i něco ostřejšího

PRŮVODCE MŮŽETE ZDARMA STÁHNOUT ZDE

SLAVNOSTI CHŘESTU - Echo slavností

Ochutnávka Moravy na 17. Slavnostech chřestu je už za námi. Letos se udělal krok k tomu, aby měli návštěvníci chuť přijet na Moravu nejen na vinobraní v době burčáků, zelených vinohradů a všudypřítomné vůně lisovaného vína, ale aby viděli i jarní stráně kvetoucích akátů, zelených meruněk a hlavně vůni  vařeného chřestu ve všech podobách. A to se rozhodně vydařilo. Na příchozí čekalo 6 gastronomických zařízení přímo v degustační zóně, kde se kuchaři nestačili otáčet, loupat a vařit chřest, a v nabídce bylo více než 20 chřestových jídel.Na slavnosti přijelo během dvou dnů více než 5000 návštěvníků (drtivá většina v sobotu), kteří nakoupili, snědli a ochutnali více než 4 tuny chřestu. Na viděnou při 18.Slavnostech chřestu v Ivančících!

Napsali o nás

Článek ke Slavnostem chřestu zveřejnili:

Ona dnes

Brněnský deník

časopis Úroda

deník Velká Epocha

Agroweb

iBrno

News.sk

Michal Göth připravuje carpaccio s chřestem - recept

 

Foto z natáčení pro Slavnosti chřestu

V pátek jsme točili klip pro Slavnosti chřestu v Ivančicích - první fotky zde - http://www.flickr.com/photos/lokon/sets/72157626662933632/with/5694100495/

Fotil Michal Sänger - food blogger.  

Z mělnického chřestu vaří nedělní oběd Konírna v Praze

Nedělní chřestový oběd v Praze - http://konirna.eu/cs/nedelni-obed.php

Co ochutnáte v Ivančicích na Slavnostech chřestu

CHACHA - chřestový krém s bylinkovým olejem, vepřová panenka na grilu s petrželovými brambory a chřestovým velouté, pečená kuřecí prsa s kukuřičným pyré a chřestovým ragú, vařený chřest s estragonovým krémem, chřestový koláč s rebarborou

HOTEL RYŠAVÝ - chřest vařený s pražskou šunkou přilitý maltézskou omáčkou, smažený telecí řízeček s vařeným chřestem přelitý holandskou omáčkou, vařený brambor s petrželkou a máslem

DOBRÁ CHVÍLE - chřestová polévka, chřestové pirohy na listovém salátě s bílým chřestem a žloutkovou omáčkou, smažený chřest s omáčkou Aioli, chřest s jahodami, balsamicem a vanilkovou zmrzlinou

TOMÁŠ SYSEL - chřestový salát, chřestová pomazánka, zapečený chřest v listovém těstě

PETR STUPKA - vařený chřest sypaný bylinkovou strouhankou

Nestihnete Ivančice? 

Pak si zajeďte na chřestové speciality do některé z restaurací v Brně a v okolí. Seznam restaurací s chřestovým menu najdete na http://www.slavnostichrestu.cz/ochutnejte-jinde.php. A brzy přibudou i restaurace v Praze!   

Kdo vaří na slavnostech chřestu v Ivančicích 20. a 21.5.?

Přímo v Ivančicích restaurace ChaCha, hotel Ryšavý, restaurace Dobrá chvíle. K tomu brněnské restaurace U kastelána, Spolek, U semináru a další nabízejí chřestové menu. Sledujte stezkový face.

Slavnosti chřestu - poznačte si do kalendáře - Ivančice 20.- 21.5. 

17. slavnosti chřestu se konají na počest ivančického chřestu, který býval v minulosti vyhlášenou exportní pochoutkou. Letošní slavnosti se konají v rámci kampaně OCHUTNEJTE MORAVU ve spolupráci s Jihomoravským krajem. V Ivančicích na Vás bude čekat degustace u jednotlivých restaurací, výrobců regionálních potravin a vinařů. 

Probíhá kontrola podniků 14. 10. 2010

V projektu Stezky dědictví probíhá na jižní Moravě i Vysočině kontrola zúčastněných podniků prostřednictvím vlastních komisařů, na hodnocení restaurací se ale ve stále větší míře podílí i veřejnost – facebookový profil Stezek má přes 3500 fanoušků a každý týden přibývají další. Na podporu zapojení veřejnosti do hodnocení podniků zvažujeme i vyhlášení soutěže.

Nový projekt ECEAT 10. 10. 2010

ECEAT se stal partnerem mezinárodního projektu Sustainability as key-competence of professional cooks: status quo and qualification requirements in education and training (Udržitelnost jako klíčová kompetence profesionálních kuchařů: současný stav a kvalifikační požadavky pro vzdělávání a odbornou přípravu). Vedoucím projektu je Equalita, Institut für Qualifizierung und Vernetzung in Europa e.V., celkem se jej účastní 10 organizací z celé Evropy. ECEAT reprezentuje Tom Václavík (http://www.greenmarketing.cz, www.bio-info.cz). Cílem projektu je výměna zkušeností mezi partnery, kteří se zabývají biopotravinami, stravováním, certifikací a udržitelným cestovním ruchem

Projekt Stezky dědictví pokračuje do dalších krajů 1. 10. 2010

Pokračování úspěšného Průvodce dobrými restauracemi - regionální gastronomi Čech a Moravy připravujeme (tentokrát už bez podpory veřejných zdrojů) v Praze a okolí, v dohledné době chystáme i východní Čechy a bude-li se dařit, i ostatní kraje. V rámci této přípravy jsme se v předchozím týdnu zúčastnili regionální výstavy Moderní gastronomie v Pardubicích, kde jsme doufali kontaktovat místní podnikatele - restauratéry. Bohužel návštěvnost byla zoufale nízká a vystavovatelé po většinu času převažovali nad návštěvníky. Zkontaktovali jsme však několik výrobců místních potravinářských produktů, kteří by vhodně doplnili Průvodce regionálními restauracemi a tak se snad náklady vynaložené na výstavu alespoň částečně vrátí.  

Akce se Stezkami

Podívejte se na akce, které Stezky navštívily, na Facebooku 

Stezky dědictví v Praze - první restaurace oceněny

Ve středu 23.6. byly v Praze slavnostně oceněny první čtyři restaurace - COMO, Klášterní šenk, Konírna a Perpetuum. Během několika dní je představíme veřejnosti na webu, do konce roku by měl vyjít tištěný Průvodce dobrými restauracemi Praha a okolí. Stezky dědictví tak expandují do dalšího regionu. Připravují se rovněž jižní a západní Čechy.  

Hotel Royal Ricc****

Dobrý den, vážené dámy a pánové, mílí hosté, po úspěšném snoubení uzenin a paštik s dobrým vínem přicházíme s další degustační akcí, která Vás doufejme opět zaujme a pobaví. Kompletní složení Čokoládového snoubení najdete zde. 

Hotel Royal Ricc****

Dobrý den, vážené dámy a pánové, milí hosté, dovolujeme si Vás pozvat na další jarní gastronomickou akci s názvem Festival chřestu, která bude probíhat od 26. dubna do 2. května 2010. Šéfkuchař Pavel Sotolář Vám připraví delikatesy z čerstvého Záhoráckého šparglu dovezeného přímo od pěstitele z Veľkých Levárů na Slovensku. V příloze najdete kompletní chřestové menu.

Penzion Bílek,

Vás srdečně zve 23.dubna od 19,00 hod. na další posezení s Františkem Švihlíkem, jehož hostem bude tentokrát sympatická, charismatická herečka Dana Batulková.

Cafe bar Holiday

si Vás dovoluje upozornit, že v pondělí 5.4.2010 bude naše restaurace otevřena od 11,00 do 23,00. Těšíme se na Vaši návštěvu.

Vážené dámy, pánové a milí hosté,

Hotel Royal Ricc si Vás dovoluje  pozvat na jarní gastronomickou akci Velikonoční speciality, která se bude konat od 1. – 9. dubna 2010. Budeme pro Vás připravovat delikatesy  z mas ze soukromých chovů.  V příloze najdete kompletní menu. Vzhledem k omezenému počtu porcí Vám doporučujeme rezervovat si stůl co nejdříve.

Speciální velikonoční menu v hostinci u Semináru

Dovolujeme si Vás pozvat do Hostince u Semináru na velikonoční menu, které obdržíte ve dnech od 29.3. do 4.4.2010.

Ochutnejte speciality české a moravské regionální gastronomie

Ochutnávky české a moravské regionální gastronomie, jež pořádáme ve spolupráci s Gastronomia Bohemica,  probíhají u příležitosti veletrhu Salima Brno 2010.

Program:

  • úterý 2.3. – VYSOČINA – HOTEL VIVALDI, RANČÍŘOV U JIHLAVY; srnčí guláš s rozmarýnovými knedlíky, jablečný závin. Vaří šéfkuchař Martin Kejda
  • středa 3.3. – JIŽNÍ MORAVA – HOTEL ROYAL RICC, BRNO; nakládaná krkovička se zelím a bramborovými knedlíky, taštičky s povidlím polévané kakaovým máslem. Vaří šéfkuchař Pavel Sotolář
  • čtvrtek 4.3. – JIŽNÍ ČECHY – HOTEL BUDWEIS ČESKÉ BUDĚJOVICE; kachní paštika, kapří bifteček na lepenici, krupicový trhanec s merendou. Vaří Petr Stupka

Ochutnávka se koná na pódiu Vinařského fondu v pavilonu A2 vždy v 11,00 13,00 a 15.00. Ochutnávkou provází Petr Stupka.


Ochutnejte Stezky dědictví, Česko

Harmonie luxusních uzenin a paštik s vínem a ušlechtilým alkoholem

Dovolujeme si Vás pozvat do Restaurantu Royal Ricc na řízenou zážitkovou eno-gastronomickou akci s názvem Harmonie luxusních uzenin a paštik s vínem a ušlechtilým alkoholem. Akce se bude konat 25. února 2010 od 19.00 hodin, cena 650 Kč, vstupenky v prodeji na recepci Hotelu Royal Ricc.

V restauraci hotelu Royal Ricc můžete ochutnat nejenom českou a moravskou regionální gastronomii, ale  například i uzeného mečouna z Dánska, sušenou roštěnou s olivovým olejem z Itálie či jelení paštiku v domácí uzené slanině a z vín Folonari Valpolicella clasico superiore ripasso nebo Don Jacobo - Crianza, Rioja, 2002.


Ochutnejte Stezky dědictví, Česko.

HolidayWorld Praha 2010

Zveme Vás na veletrh HolidayWorld Praha, kde budeme představovat nového PRŮVODCE DOBRÝMI RESTAURACEMI jižní Moravy a Vysočiny - STEZKY DĚDICTVÍ. Prezentace průvodce proběhne v rámci doprovodného programu ve ČTVRTEK 4.2. v 11.30, Stezky dědictví mají stánek VH40.  Veletrh se koná od 4. do 7.2.2010 na Výstavišti.   


Ochutnejte Stezky dědictví, Česko.

Go/Regiontour 2010

Přijďte se podívat na veletrh Regiontour. Najdete zde zbrusu nového PRŮVODCE DOBRÝMI RESTAURACEMI jižní Moravy a Vysočiny. Stezky dědictví mají stánek 053 v pavilonu P.  Odborníkům je určen speciální program ve ČTVRTEK 14.1.2010 v pavilonu P, sále P5 od 15.00. Veletrh se koná od 14. do 17.1.2010 v Brně.


Ochutnejte Stezky dědictví, Česko.

 
 
HOME
Sponzori

Copyright © 2010 Heritage Trails. Všechna práva vyhrazena.   |   Powered by FlexiWeb

heritage trails